Direct naar de inhoud.
  • Hoogwaardig plaatwerk sinds 1985
  • ISO 9001:2015 gecertificeerd
  • Complete keten in eigen hand
+31 (0)599 616 604 NL

Bedrijfsprofiel

Thalens PPS ontwikkelt en produceert hoogwaardige plaatwerkdelen in uiteenlopende materiaalsoorten. Hierbij staan innovatie (in met name laserlassen) en efficiëntie centraal. De rol van de klant is daarbij zeer belangrijk. Zowel tijdens de ontwikkeling als de productie zijn de klantwensen het uitgangspunt. Op deze manier creëert Thalens PPS doordachte plaatwerkoplossingen. Ons flexibele uitgangspunt maakt dat geen opdracht onmogelijk is.

Familiebedrijf

Oorspronkelijk ontstaan in 1906 als rijks-hoefsmederij hebben eigenaren Anneke en Peter de Roo het bedrijf in 1985 overgenomen. Al snel werd geïnvesteerd in de eerste computergestuurde (NC) machines. Inmiddels is het bedrijf uitgebouwd tot een hoogwaardig plaatwerkleverancier. Ook de volgende generatie is werkzaam bij Thalens PPS. Hierdoor wordt de continuïteit gegarandeerd.

Kwaliteit

Om het kwaliteitsniveau van uw producten en onze processen te waarborgen werkt Thalens PPS met een ERP-systeem van de leverancier MKG (Metaal Kennis Groep). Door gebruik te maken van een ERP systeem welke van huis uit al gericht is op de metaalverwerkende MKB bedrijven, wordt een groot deel van onze processen in één systeem beheerd en geborgd.  Daarnaast maakt Thalens PPS gebruik van gestandaardiseerde werk,- en meetmethoden. Het kwaliteitssysteem wordt jaarlijks getoetst aan de ISO 9001 norm. Op dit moment is Thalens PPS gecertificeerd volgens de meest recent geldende norm.

Maatschappelijk betrokken

Een blik in de toekomst in de metaalbranche maakt het voor Thalens PPS vanzelfsprekend om op een maatschappelijk betrokken manier te ondernemen. We verzorgen onder andere interne opleidingen voor medewerkers en stellen werk-leerplaatsen beschikbaar als erkend leerbedrijf voor praktijk, BBL- en BOL-opleidingen.

Ook wordt kennis gedeeld en ontvangen in het brede netwerk van de Metaalunie en NEVAT en worden geregeld rondleidingen voor schoolklassen en studenten verzorgd. Op deze manier laten we ook de jeugd kennismaken met onze bijzondere branche.