Direct naar de inhoud.
  • Hoogwaardig plaatwerk sinds 1985
  • ISO 9001:2015 gecertificeerd
  • Complete keten in eigen hand
+31 (0)599 616 604 NL

Onze werkwijze

Thalens PPS heeft ruime kennis van de meest uiteenlopende metaalsoorten en bewerkingen. Hierbij een indruk van de processen in onze organisatie.  

Onze creatieve denkwijze en flexibele houding zorgen ervoor dat we voor iedere uitdaging de juiste oplossing vinden. We gaan verder dan de standaard mogelijkheden om u een passend product te bieden.

Engineering

Voordat er begonnen kan worden met produceren moet eerst de vormgeving van het product bekend zijn. Meestal is het startpunt een 2D of 3D tekening van de opdrachtgever. Wanneer u slechts een schets of een idee beschikbaar heeft kunnen we natuurlijk ook vanuit het niets uw onderdelen opbouwen in ons CAD systeem. Ook een ontwerp welke “nog niet af” is of mogelijk niet aan de richtlijnen voor plaatwerk voldoet kunnen wij als co-engineer, in overleg met u, perfect maakbaar maken.

CAD/CAM

Om uw ontwerp in 3D exact na te kunnen maken is gebruik van een CAD/CAM systeem onontbeerlijk. Door gebruik te maken van een systeem welke volledig aansluit op onze CNC gestuurde machines beperkt het risico op afwijkingen aanzienlijk. Ook voor het 2½D frezen maken we gebruik van door de fabrikant geadviseerde programmeersoftware.

Proces en technieken

Het proces kan bestaan uit technieken zoals lasersnijden (2D en 3D) en laserlassen, waarvoor wij in eigen beheer gereedschappen, lasmallen en opspan inrichtingen bouwen. Maar denk hierbij ook aan pons-nibbelen, hoogfrequent frezen (2½D) en conventioneel lassen (TIG en MIG/MAG).

Voor ieder ontwerp en elk materiaal is een passende toepassing die we met ons machinepark nauwkeurig kunnen uitvoeren. Om een korte levertijd te kunnen garanderen, houden we een breed scala materialen op voorraad.

Nabewerkingstechnieken

Nabewerkingstechnieken zoals trommelen, afbramen of parelstralen kunnen we voor u ‘in house’ verzorgen. Ook voor het lasermarkeren of bedrukken van bedienpanelen biedt Thalens PPS uitkomst.

We werken met vaste gespecialiseerde partners wanneer bewerkingen als verzinken, anodiseren, verchromen of (poeder)coaten / lakken betreft.

Kwaliteitsbewaking

Om het kwaliteitsniveau van onze producten en processen te waarborgen, werkt Thalens PPS met een ERP-systeem en gestandaardiseerde werkmethodieken.

Om de kwaliteit te toetsen, werken wij tevens met genormeerde meetmethoden. Dankzij deze processen en de inzet van betrokken medewerkers kunnen wij voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.
Al onze processen zijn geborgd middels ISO 9001:2015. 

Voorgelakte plaat

Naast de gebruikelijke materialen verwerkt Thalens PPS ook voorgelakte staalplaat. Voordeel van dit materiaal is dat het direct voorzien is van de eindfinish. Dit houdt in dat behuizingen niet meer na behandeld hoeven worden en hierdoor bespaard kan worden op de daaraan verbonden transportkosten en uitval.

Wel dient er al vanaf het ontwerp rekening gehouden te worden met enige specifieke kenmerken van de voorgelakte plaat. Het materiaal is bijvoorbeeld niet of zeer beperkt te verwerken met de lasersnij-installatie. Hetzelfde geldt voor het lassen. Ponsen en bijvoorbeeld drukvoegen bieden hierbij wel een uitkomst.

Thalens PPS werkt al meerdere jaren met dit materiaal en heeft hierdoor de nodig knowhow opgebouwd. Er zijn meerdere producten omgezet van poedercoaten naar voorgelakte staalplaat hetgeen voor klanten van Thalens PPS financiële en logistieke voordelen heeft opgeleverd.