Direct naar de inhoud.
  • Hoogwaardig plaatwerk sinds 1985
  • ISO 9001:2015 gecertificeerd
  • Complete keten in eigen hand
+31 (0)599 616 604 NL

Laser gelaste onderdelen

Laserlassen is één van de speerpunten van Thalens PPS.

Al sinds 2006 heeft Thalens PPS deze techniek als early adopter in huis. In de loop der jaren hebben we onszelf en onze productieprocessen hierin steeds meer verfijnd en gespecialiseerd. Inmiddels zijn ook bij bestaande producten het conventioneel lassen vervangen voor het laserlassen. Laserlassen biedt de mogelijkheid om een gecompliceerde vormgeving te creëren met optisch een optimaal resultaat.

Kunststof

Onderdelen uit kunststof plaatmateriaal kunnen worden gefreesd of geponst.

Thalens PPS kan u ook van dienst zijn bij het produceren van onderdelen gemaakt uit kunststof plaatmateriaal. Diverse soorten kunststof als PVC, POM, PMMA, PC maar ook Mica worden regelmatig verwerkt. Er is ook de mogelijkheid om d.m.v. lasergravering een markering aan te brengen.

Brackets

Brackets en beugels worden volgens tekening op klantspecificatie gemaakt. .

Complexe vormen gaan we niet uit de weg

De productgroep brackets zien wij niet alleen als een kapstok voor o.a. kapbeugels, maar vooral als een verzamelnaam voor de bracket waar alles mee moet kunnen.

Complexiteit gaan we daarbij niet uit de weg. Wij zien het als een uitdaging om met een minimum aantal bewerkingen toch het gevraagde te kunnen leveren. Toepassingen zoals lasersnijden om het gewenste model te krijgen en het aanbrengen van de benodigde inpers-elementen behoren hierbij tot de mogelijkheden.
Tevens beschikken wij over de mogelijkheid om met onze 3D-laser snijinstallaties, na het zetten, gaten en contouren aan te brengen in het product. Dit kan vormvastheid van het product ten goede komen.

We zeggen wel eens “zoveel te complexer de beugel, zoveel te mooier is de uitdaging om er iets van te maken”.

Afschermingen voor EMC en HF

Plaatwerk voor toepassing in elektronica vereist kwaliteit en precisie. Thalens PPS biedt plaatwerk op maat.

HF-afscherming

Veel behuizingen en afschermingen kunnen dusdanig geproduceerd worden zodat deze geschikt zijn als HF-afscherming. Dit kan onder andere door de shielding met een speciale deksel-afdichting te voorzien of met een deksel voorzien van verende elementen. Wij kunnen dit voor u ontwerpen.

Advies over materiaalkeuze en afwerking

Thalens PPS kan bij verschillende vormen van afscherming adviseren in materiaalkeuze en afwerking. Er worden shieldings gemaakt die op de PCB geplaatst kunnen worden, maar ook behuizingen die een geleidestrook hebben die uitgespaard wordt bij het poedercoaten of lakken.

Tevens is het mogelijk om met voorgelakte plaat te werken. Deze plaat wordt door Thalens PPS op een dusdanige manier verwerkt dat elektrische geleiding tussen de verschillende onderdelen gewaarborgd is.

Behuizingen

Thalens PPS kan vrijwel elk model kast of behuizing met specifieke wensen maken.

19″ Rackmount kasten

Voor onder ander de elektronica- en broadcastingindustrie is de zogenaamde 19” rackmount behuizing een veel toegepast systeem. Subracks, patchpanels en verdere toebehoren voor 19” kasten kunnen op maat gemaakt worden in de door u gewenste kleur of uitvoering. Graag denken wij met u mee in de ontwerpfase en wat hierin de mogelijkheden zijn. Ook het maken van de tekeningen kunnen wij voor u verzorgen.

Frontpanelen

Tevens kan Thalens PPS voor u klantspecifieke frontpanelen maken d.m.v. lasersnijden of hoogfrequent 2½D frezen.
Frontpanelen in aluminium kunnen in alle gangbare kleuren worden geanodiseerd. Eventueel voorzien van lasergravering of screening.